Eeva Jalavisto symposium Helsingissä 19.4.2002

Societas Gerontologica Fennica (SGF) järjesti perinteisen Eeva Jalavisto symposiumin Helsingissä 19.4.2002 aiheena Gerontologian haasteet uudella vuosituhannella. Symposiumissa käsiteltiin monipuolisesti vanhenemiseen ja vanhuksiin liittyviä kysymyksiä. Harriet Finne-Soverin vetämässä panelissa, johon osallistuivat thm Lisbeth Suomivuori, toim. Kaarina Alanen ja ylil. Jaakko Valvanne, keskusteltiin vilkkaasti vanhusten hoidosta ja paljon positiivista todettiin tapahtuneen viime aikoina. Helsingin yliopiston sosiaaligerontologian professori Antti Karisto käsitteli tulevaisuuden vanhuksia, mikään ei siinäkään suhteessa tule olemaan kuin ennen.

Symposiumin lääketieteellisessä osassa käsiteltiin mm. vanhuksia autoilijoina sekä vanhusten diabeteksen ja syövän hoitoa.

Symposiumissa esiintyi maamme johtavia asiantuntijoita, juhlaesitelmän Alzheimerin taudista piti professori Hannes Stähelin Baselista, Sveitsistä.

Symposiumille esitti tervehdyksensä myös peruspalveluministeri Eva Biaudet, joka puhui vanhustenhuollon tulevaisuuden näkymistä. Symposiumin jatkoajasta huolehti diplomiekonomi Lenita Airisto, joka esityksessään loi uskoa seniorien arvostukselle.

Symposiumin yhteydessä jaettiin Eeva Jalavisto-palkinto 11. kerran. Sen sai Helsingin yliopiston geriatrian professori Reijo Tilvis, joka on maamme johtavia vanhustenhoidon asiantuntijoita.Hänen panoksensa suomalaisen geriatrian tutkimuksen ja koulutuksen alalla on mittava. Paitsi Helsingin yliopiston geriatrian professori, hän on nykyään Vanhustyön keskusliiton puheenjohtaja. SGF:n puheenjohtajana hän oli vuosina 1991-96.

Symposiumin antia käsitellään lähemmin Helsingin lääkärilehden toukokuun numerossa.